četvrtak, 2. kolovoza 2012.

Instantna Lava

Iako već odavno nisam kupila neki instant desert iz kesice ili kutije (kao npr. muffini, browniesi i sl. koji se mogu u našim dućanima pronaći..) kada sam vidjela ovo nisam mogla odoljeti, a da ne probam! Iskreno, bilo nije bilo loše, ali se nisam oduševila... možda sam mogla peći još minutu dvije više jer inače imam slabiju pećnicu, ali  to vjerojatno ne bi previše promijenilo ukus. Ukus je čokoladan i jako sladak, a tekstura kolača pomalo gumena. Ne znam kako drugačije opisati. Ali su me oduševile ove aluminijske posudice, šteta što ih nisam nigdje vidjela posebno za kupiti. Nema smisla da vam previše objašnjavam kako se radi jer ako ćete i kupiti, sve imate napisano na poleđini. Osim sastojaka koji se nalaze u kutiji potrebno je dodati još 2 jaja. Ovo i nije loše riješenje kada vam treba brzi kolač!

Lavu sam radila dvaput do sada. Prvi put je bilo jako davno, puno prije ovog bloga i dobro je uspjela, samo što je po receptu išlo previše šećera, ali baš previše. Drugi put kad sam je radila sam našla bolji recept s manje šećera, ali sam je predugo pekla i dobila nekakve muffine pa nije bilo smisla da stavljam na blog :D Bili su doduše ukusni pa ću ih probati ponovo s malo kraćim pečenjem :)

I evo moje instantne Lave:






I još nešto, u kutiji se dobiju 4 kalupa, ali ja sam od smjese dobila zapravo količinu za 3 jer nisam htjela da budu siromašni :)

2 komentara: