četvrtak, 2. kolovoza 2012.

Sorbeto od agruma

Već sam nekoliko puta po ovom receptu radila sorbeto. Do sada je to bilo od limuna isključivo, a ovaj sam put iskoristila jednu naranču i dva limuna. Iznimno je jednostavno, a ljeti je savršeno za razne prilike. Može se jesti sam, staviti u šampanjac, vodku ili neko drugo piće, u sladoled, voćnu salatu, ma što vam god padne na pamet :)

Ključ dobrog sorbeta je da kada ga napravite i smjestite u zamrzivač, svakih pola sata bi bilo idealno da promiješate vilicom da "razbijete" komade leda i da na kraju dobijete male kristale, kao mrvljeni led. Trebalo bi sorbeto promiješati dok se zamrzava barem 3-4 puta.

Sastojci:
- 200 ml vode
- 120 g šećera
- 200 ml voćnog soka (limun, naranča ili neki drugi)

Postupak:
Stavite na vatru vodu i šećer.
Šećer se mora otopiti da bi dobili šećerni sirup.
Nije potrebno dugo kuhati.
Pustiti da se ohladi, preliti u posudu koja može u zamrzivač i dodati sok od voća.
Svakih pola sata ili barem 3-4 puta promješajte smjesu kako bi dobili sitne komade leda, a ne jednu gromadu jer će vam biti teško je koristiti.

Kao što rekoh, možete s ovim što hoćete :)
Ja sam ga iskoristila u šampanjcu.



Jeste li radili već sorbeto i da li je bio od nekog drugog voća ili u nekoj drugačijoj kombinaciji od ove moje?

4 komentara:

  1. od šipka (ne onog divljeg, već ovog u vrtlu), smrzla sam ga u kockicama, po potrebi se može izvaditi par komada, staviti u blender, dodati votke po želji,dodati koju kocku leda, sve izmiksati i to je to ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ja ga nikad nisam radila ali sad ću probati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično paše sada po ovim vrućinama! Javi kada probaš :)

      Izbriši