- 250 g integralnog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g masla
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
- 1 kiselo vrhnje
- 1 jaje
Priprema biskvita:
Rastopiti čokoladu, maslo i šećere te u tu smjesu sipati brašno i prašak za pecivo.
Dobro ručno izmiješati.
Zatim dodati kiselo vrhnje i ponovno izmiješati.
Na kraju dodati jaje i dobro sjediniti.
Peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Provjerite naravno jer vrijeme ipak ovisi o pećnici i veličini kalupa.
Ja sam koristila onaj promjera 24 cm.
Ostavila sam da se malo prohladi u kalupu, a zatim izvadila van i odlijepila od pek papira.
Krema:
- 200 g mascarponea
- 125 ml vrhnja za šlag
- 1 kesica instant kave (koristila sam Nescafe 3u1)
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 vanilin šećer
Priprema kreme:
Na vatru staviti sve osim mascarpone sira.
Na laganoj vatri držati i miješati dok se sve dobro ne otopi i sjedini.
Pustiti da se ohladi i onda ručno umiješati mascarpone.
Staviti u hladnjak.
Glazura:
- 125 ml vrhnja za šlag
- 125 g čokolade za kuhanje
Priprema glazure:
Otopiti na laganoj vatri čokoladu u vrhnju.
Ostaviti vani da se ohladi pa potom staviti u hladnjak.
Spajanje torte:
Tortu sam prerezala na 2 dijela (lažem, moj je tata to napravio jer ja sam užasno neprecizna).
Stavila sam jednu polovinu na tanjur, premazala kremom koja se u hladnjaku dosta stisnula pa nema problema s njom fino raditi.
Zatim sam poklopila sa drugom polovinom biskvita.
Premazala sam cijelu tortu s glazurom koja je malo odstajala vani da omekša.
Dekorirala sam ju sa čipsom od kokosa sa strane.
Poviše sam sipala mljeveni badem, ali sam prije toga od pek papira izrezala nekoliko trakica i stavila na tortu da se ti dijelovi ističu tj. da se na njih ne uhvati mljeveni badem.
Sve ćete shvatiti kada vidite sličice :)
Našim se gostima torta dopala, a ja sam bila sretna što je uz male poteškoće sve super ispalo :)
Nadam se da vam se sviđa ova moja "apstraktna" dekoracija :)
Uživajte u ostatku vikenda!
radih to jednom, ali s običnim brašnom i u obliku kolača :) isto mi je bilo jako fino, a kombinacija je skroz neobična. super ti je dekoracija i super da se gostima svidjelo :D
OdgovoriIzbrišiI ti si je isprobala, super! Znači može se i s običnim brašnom, hvala na informaciji :))
Izbrišinisam još probala integralno brašno u slatkoj verziji
OdgovoriIzbriši:( , ali hoću
Nemaš što izgubiti :)
Izbrišitvoja "apstraktna" dekoracija je prekrasna...a da ne govorim da pomalo zavidim tvojoj obitelji koja ima srecu jesti sve ove tvoje delicije :-)) ( uf da mi je sad jedna feta ove torte- inace obozavam kombinaciju kave i cokolade )
OdgovoriIzbrišipusa
Hvala na lijepom komentaru :))
IzbrišiIzgleda krasno a i jako lijepo dekorirano, moram priznati. Jedino ne volim kavu pa bi ju izbacila ali ostalo - prva liga. Sad sam ogladnila!
OdgovoriIzbrišiPa može se izbaciti kava ako je ne voliš, mislim da bi i dalje bilo jako fino :)
Izbrišiuffffffffffffffffff :)
OdgovoriIzbrišiTorta mi je mrak:)...jedva čekam da prođu ove vrućine pa da se bacim na izradu kolača, trenutno nemam volje za to..
OdgovoriIzbrišiRazumijem totalno... i mislim da se približava ipak kraj ovom ludom vremenu :)
IzbrišiČim su mascarpone, slatko vrhnje i čokolada u kremi, torta mora biti odlična.
OdgovoriIzbrišiIstina, to ne može nikako biti loše :)
IzbrišiTi okusi su mi super, a tortica zbilja djeluje sočno :)
OdgovoriIzbrišiJest, sočna je, hvala ti :)
IzbrišiFenomenalan recept, svi sastojci koje ja volim, definitivno pišem recept:))
OdgovoriIzbrišiBtw., uvijek kad vidim ove tvoje japanke se nasmijem, i ja imam baš takve, već dobro iznošene, ali su mi super:))
Ako isprobaš javi dojmove :) A japankice su mi bile prva asocijacija na blog kad sam ga započimala pa eto, ostale su i dalje tu :)
Izbrišinjam njam kako izgleda fino
OdgovoriIzbrišiHvala ti! :)
IzbrišiOdlično izgleda:) Inače ja skoro sve radim od integralnog brašna jer je nutritivno vrijednije i meni osobno ukusnije:)
OdgovoriIzbrišiTo je super! I sigurna sam da ima i nekih drugih vrsta integralnog brašna koje nema taj čudan okus kao ovo koje sam kupila :)
IzbrišiIzgleda fenomenalno :D
OdgovoriIzbrišiMogu li kroz ekran uzeti komad? ;)
Hvala, možeš i dva :)
IzbrišiJa sam luda za kavom,a onda mi ju još staviš i u kolač...KOJI MOGU SAMO GLEDATI! Pih!
OdgovoriIzbrišiTebe očito uvijek pogodim u živac sa ovim slatkim kombinacijama :D Ne preostaje ti drugo nego da ga probaš ili si bar skuhaš kavicu za utjehu :)
Izbrišiuuuuu, dobro izgleda, nekako mi ide uz kaficu ;D
OdgovoriIzbrišiIstina, jako dobro ide uz kavicu :)
IzbrišiSuper izgleda!!! :)
OdgovoriIzbrišikrasna je, i ja isto izbjegavam integralno brašno stavljati u torte, drago mi je da ti se kao i tvojim gostima torta ipak svidjela
OdgovoriIzbrišiOdahnula sam kada sam vidjela da je ukusno :)
IzbrišiIzgleda fenomenalno, a sigurna sam da je i ukus na istom nivou! :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti!!
IzbrišiDekoracija je lijepa, a za okus ne bih znala, jer i ja sad prvi put vidim i čujem za tu tortu. Čini mi se po sastojcima samo da je jako zasitna. Značimogla bi biti fina. :)
OdgovoriIzbrišiPa nije previše zasitna :) Hvala ti!
IzbrišiBaš dobro izgleda!! :)
OdgovoriIzbrišiPuno hvala :)
Izbrišiinspiracija si mi bila za zadnji surprise Guest Post, nadam se da je to uredu, stavila sam par slikica koje su me posebno oduševile i liinkiće na tvoj blog sa preporukama, a i napravila sam ti header ukoliko poželiš malo izmijeniti izgled :) :)
OdgovoriIzbrišiPozz
Još jednom ti se od sveg srca zahvaljujem, strašno si me razveselila kada sam vidjela post! :)
IzbrišiUF, torta izgleda super!!
OdgovoriIzbrišiHvala :))
IzbrišiThat looks sooooo goood!
OdgovoriIzbrišiwww.fashioncontainer.com
Torta izgleda prekrasno a vjerujem da je i fina !!
OdgovoriIzbrišiKućna Njega u Osijeku
Hvala ti :)
Izbriši