nedjelja, 15. srpnja 2012.

Puno fine hrane

Prošli tjedan nisam ništa pisala jer sam jako puno toga radila, a malo se i zabavljala, ali sam sve fotografirala pa vam evo sada lagano pokazujem :) Slijedeća 4 dana idu 4 recepta: jedan za 3 vrste namaza, a 3 za deserte (naravno, što od mene očekivati, hehe)!

Početkom tjedna sam napravila dvije torte prijateljici za njen rođendan. Poželjela je čokoladnu tortu koju sam već više puta radila i zbilja je izvrsna. Malo sam se bojala te velike količine čokolade na ove vrućine, ali je sve ispalo dobro. Jednu tortu sam ukrasila pisalima i napravila par cvjetića, a na drugoj sam po prvi puta isprobala čokoladu za modeliranje i jako sam zadovoljna. Nisam puno komplicirala i napravila sam od te čokolade mašnicu. Želim čokoladu za modeliranje još jednom isprobati kada malo zahladi pa očekujte u jesen nešto o tome :) Evo tortice...


A sada se prebacujemo na jednu veliku proslavu kod mene doma. Ja sam u tu svrhu napravila 4 deserta, asistirala u izradi 3 namaza i pomogla u slaganju i dekoriranju ostatka jela. Ovako je to išlo po redu...

Kada su gosti pristigli poslužili smo im u veliku staklenu zdjelu sangriju sa komadima naranče i limuna i svakom posebno dodali dosta leda.


Nakon tog osvježavajućeg aperitiva smo krenuli na jedan pomalo neobičan slijed. Voće je inače najzdravije jesti prije obroka, a mi smo servirali fete dinje (cate) omotane pršutom i kockice lubenice poklopljene feta sirom. Meni se ova druga kombinacija izrazito dopala. I za one koji nisu bili spremni na eksperimentiranje bio je i jedan pladanj sa pršutom i sirom. Između voća smo tik pred serviranje ubacili kockice leda kako bi duže ostalo hladno.


Slijedeći na redu bili su namazi. Na fotki sve piše pa neću puno filozofirati. Tunjevina je stari i provjereni recept, a ostala dva su prvi put isprobana i malo obogaćena nakon kušanja. Dan prije smo ih radili pa smo imali vremena ih doraditi :)


Zadnje jelo koje bi se moglo nazvati glavnim, ali je i dalje lagano i ljetno je jedna bogata salata od raznovrsnih plodova iz mora. Na rikoli je naslagana prvo hobotnica (skuhana u maslinovom ulju, kao i za salatu od hobotnice), zatim dagnje i kozice koji su spremljeni u wok tavi s malo ulja, dodano je još slanutka, cherry rajčica, kapara, peršina, češnjaka...


I za kraj idu deserti. Slika sve govori, recepti slijede ovih dana... Jedino što već imam na blogu je recept za raspuknute keksiće koje sam ovaj put malo bolje valjala u šećeru u prahu pa ljepše izgledaju, tj. onako kako bi i trebali :)


To bi bilo to za danas. Nadam se da vas nisam izmučila s ovoliko hrane :) Nadam se da ste se dobro odmorili za vikend i da vam nije bilo previše vruče! Želim vam produktivan i ugodan radni tjedan i čitamo se :)

32 komentara:

  1. aaajoooj... bez komentara sam! lubenicu i sir moram probati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa.. ako probaš javi da li ti se dopada :)

      Izbriši
  2. ajme sad bih svega pomalo, tak bi mi prijalo iako je već večer :) Ugodno za gledat a vjerujem i za želudac jer hobotnicu još nikad nisam jela a ovako rado bih probala :) ostalo sve odlično

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, pa da pojedeš navečer svega po malo ne bi ti bilo teško jer je sve to lagana hrana :)

      Izbriši
  3. svaka slika za slikom...sve bolje od boljega!!! njam njam ...jednom kad ti bude zgodno mogla si stavit recepte onih namaza...pogotovo me zanima onaj od papirke i sira...:-))
    + jako me zanima onaj frozen yogurt, zeljno iscekujem i njegov recept :-))
    kiss

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Namazi idu danas malo kasnije na blog i sljedećih dana ostalo slatko, uključujući i frozen yogurt, ne brini, sve ćeš vidjeti i moći isprobati :)

      Izbriši
  4. Joooj,što tu svega ima-ja bih po redu!Dinja s pršutom-savršena kombinacija...Torte i ostale slastice-baš me stavljaš na muke, a ja za tjedan moram skinuti barem 3 kg.Ni u šta više ne stanem:)Uživaj u ovim delicijama i hvala ti na ovoj gozbi za oči,dušu i tijelo:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma proći će i ta dijeta, a većinu ove hrane bi mogla jesti bez grižnje savjesti, nema tu puno kalorija :) Hvala na komentaru!

      Izbriši
  5. Uistinu puno dobre hrane. Jedva čekam da krenu recepti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, sljedećih dana će biti puno recepata!

      Izbriši
  6. ovakav post prije doručka nije zdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe, ali je meni isto gušt sve to objavljivati.. volim papati i gotovo.. a ako ti ova sva hrana otvori apetit za doručak, nije greda, zdravo je obilno doručkovati! :)

      Izbriši
  7. Kkave divote! Osvojila si me već na Sangiri :) Jedva čekam recepte, posebno za namaze!!! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Popila sam (i pojela) 2 ture sangrije i još bih da nije nestala, zakon je :D Namazi će biti još danas na blogu!

      Izbriši
  8. Hobotnica i rikola, lubenica i feta....idem odmah u dućan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, odlične su to kombinacije, ako isprobaš javi kako ti se sviđa :))

      Izbriši
  9. wow! Ti sis e bome naradila. Sve izgleda savršeno :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, naradila i pošteno umorila, ali sve je to bilo vrijedno :) Hvala ti!

      Izbriši
  10. prekrasno ukrašene torte, posebno prva! zadivljena sam :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala, ova prva nije uopće teška za napraviti, samo mirna ruka i to je to :)

      Izbriši
  11. Inače ljeti nemam baš puno apetita, no od ovih slika sam odmah ogladnila. Da probaš ti otvoriti kakav restorančić ili slastičarnu, kad ti tako dobro ide u kuhinji:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hrana je ljetna pa odmah otvara apetit :) Uf, kako bih voljela imati svoju slastičarnu!

      Izbriši
  12. Odgovori
    1. hehe, drago mi je da tako djeluju na vas moje slike :)

      Izbriši
  13. Majčice draga...katastlofa jedna,tako nas mučiti!
    Ukrasi na torti su jako lijepi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispričavam se, ali ne mogu obećati da se neće ponoviti :) Hvala na komplimentu!

      Izbriši
  14. ajmeeee, to je bila prava gozba, svaka čast!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Sve izgleda jako fino! Osobni favorit: dinja&prsut kombinacija i cokoladni raspuknuti keksici. A glede dekoracije: svida mi se prva torta. Tako jednostavno i efektno :)

    OdgovoriIzbriši
  16. wow, kod vas je bilo stvarno fino. Volim dinje i pršut i samo toga bi se mogla najesti. Al kad sam vidjela deserte na kraju našla bi mjesta još i za njih. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Potrudili smo se da bude sve fino :)

      Izbriši