petak, 20. siječnja 2012.

Čokoladni čips

Ovo je drugi recept koji sam isprobala za rođendan. Treći su cupcakesi koje sam već radila i kao krema je ganache pa neću raditi poseban post za njih :) Čokoladni je čips ekspresno gotov, treba malo vremena da se sve smuti i još manje da se ispeče. Zanimljivo je i fino. Evo recepta...

Sastojci:

  • 1 bjelanjak
  • 50 g šećera
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice vrhnja (koristila sam vrhnje za kuhanje)
  • 2 žlice kakaa
  • 25 g masla


Priprema:


Miksati bjelanjak da dobijete čvrsti snijeg i lagano tokom miksanja dodati šećer.
Otopiti maslo, ostaviti par minuta da se prohladi i dodati brašno, kakao i vrhnje.
Lagano spojiti ove dvije smjese, budite nježne radi bjelanjaka.
Na papir za pečenje oblikovati čips, treba biti tanak i ne previše velik.
Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva i to jako kratko, nekih 5 minuta.
Ja sam ih možda mrvicu prepekla jer mi je slabija pećnica pa nisam bila sigurna jesu gotovi.
Kad sam ih izvadila još su bili malo mekani i "tekući" ali su se jako brzo stvrdnuli i bili kao pravi čips.



Ovo ću sigurno ponovno raditi da ispravim grešku s duljinom pečenja, ali i zato jer su fini i jako jednostavni. Sastojci su takvi da ih se uvijek može pronaći kod kuće. U originalnom receptu su napravljeni tako da su još dodatno posuti sa listićima bajama.

Želim vam svima ugodan vikend :)
Pozdrav!!

Broj komentara: 6:

  1. Izgleda jako primamljivo, mislim da ću ga i sama probati!

    Ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Njami, njami:)) Izgledaju jaaako ukusno!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ohh,oh, super izgledaju a ja na dijeti ali ništa zato, proći će i dijeta....

    OdgovoriIzbriši
  4. Neobičan čips ali zato izvrsno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Deluje mi skroz dobro kao grickalica uz kafu ! Moraću da ih probam :))

    OdgovoriIzbriši
  6. odlično izgleda, moram isprobat, i mislim da će mi godit promjena od browniesa koje radim svaki dan, hehe :)

    OdgovoriIzbriši