Sastojci
- 115 g maslaca (neka omekša na sobnoj temp.)
- 150 g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 150 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 140 g čokolade za kuhanje
Priprema
Nasjeckati čokoladu na komadiće, veće ili manje, ovisno o vašem ukusu.
Omekšali maslac izmiksati, dodati šećer (obični i vanilin) i nastaviti pa onda jaje i opet nastaviti.
Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli i miksati dok se smjesa ne postane homogena.
Na kraju dodati čokoladu i promiješati da se ravnomjerno rasporedi po smjesi.
Posložiti male hrpice smjese na pleh obložen pek papirom. Ponavljam, dobro ih udaljite i malo oblikujte rukama. Peći na 200 stupnjeva nekih 10-15 minuta maksimalno. Ja sam izvadila kad su mi rubovi dobili lijepu zlatnu/svijetlo smeđu boju.
To je to... fini su i topli i kad se ohlade. Moji su imali malo krupnije komade čokolade i tako mi se baš sviđa.
Volim ove keksiće, super receptić.
OdgovoriIzbrišiSretan rođendan, uz malo zakašnjenje!!!!!
Hvala na posjeti.
Pozdrav
već dugo planiram ovakve keksiće napraviti sad si mi dala ideju i recept.
OdgovoriIzbriši