Sastojci:
- 1 bjelanjak
- 50 g šećera
- 1 žlica brašna
- 2 žlice vrhnja (koristila sam vrhnje za kuhanje)
- 2 žlice kakaa
- 25 g masla
Priprema:
Miksati bjelanjak da dobijete čvrsti snijeg i lagano tokom miksanja dodati šećer.
Otopiti maslo, ostaviti par minuta da se prohladi i dodati brašno, kakao i vrhnje.
Lagano spojiti ove dvije smjese, budite nježne radi bjelanjaka.
Na papir za pečenje oblikovati čips, treba biti tanak i ne previše velik.
Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva i to jako kratko, nekih 5 minuta.
Ja sam ih možda mrvicu prepekla jer mi je slabija pećnica pa nisam bila sigurna jesu gotovi.
Kad sam ih izvadila još su bili malo mekani i "tekući" ali su se jako brzo stvrdnuli i bili kao pravi čips.
Ovo ću sigurno ponovno raditi da ispravim grešku s duljinom pečenja, ali i zato jer su fini i jako jednostavni. Sastojci su takvi da ih se uvijek može pronaći kod kuće. U originalnom receptu su napravljeni tako da su još dodatno posuti sa listićima bajama.
Želim vam svima ugodan vikend :)
Pozdrav!!
Izgleda jako primamljivo, mislim da ću ga i sama probati!
OdgovoriIzbrišiUgodan vikend:)
Njami, njami:)) Izgledaju jaaako ukusno!!
OdgovoriIzbrišiOhh,oh, super izgledaju a ja na dijeti ali ništa zato, proći će i dijeta....
OdgovoriIzbrišiNeobičan čips ali zato izvrsno izgleda!
OdgovoriIzbrišiDeluje mi skroz dobro kao grickalica uz kafu ! Moraću da ih probam :))
OdgovoriIzbrišiodlično izgleda, moram isprobat, i mislim da će mi godit promjena od browniesa koje radim svaki dan, hehe :)
OdgovoriIzbriši