utorak, 17. siječnja 2012.

Chocolate chip cookies

Ovaj sam recept preuzela sa Šminkerice, ali sam samo prepolovila količine jer mi nije trebalo puno, a ipak mi je ispala puna škrovada ogromnih kolačića :) Jedna jako bitna napomena: kolačići će jako puno narasti, možda su čak 2 puta veći na kraju od one količine koju stavite na pečenje tako da stavite velike razmake između svakog komada. Ja sam stavila veće razmake koji na kraju nisu bili dovoljno veliki pa su se neki od njih spojili, ali na kraju su bili jako fini i nije bilo bitno što nisu baš skroz pravilni. Ja sam ih odmah nakon pečenja odvojila dok su još bili vrući i nije bilo problema.

Sastojci

  • 115 g maslaca (neka omekša na sobnoj temp.)
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 140 g čokolade za kuhanje


Priprema


Nasjeckati čokoladu na komadiće, veće ili manje, ovisno o vašem ukusu.
Omekšali maslac izmiksati, dodati šećer (obični i vanilin) i nastaviti pa onda jaje i opet nastaviti.
Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli i miksati dok se smjesa ne postane homogena.
Na kraju dodati čokoladu i promiješati da se ravnomjerno rasporedi po smjesi.

Posložiti male hrpice smjese na pleh obložen pek papirom. Ponavljam, dobro ih udaljite i malo oblikujte rukama. Peći na 200 stupnjeva nekih 10-15 minuta maksimalno. Ja sam izvadila kad su mi rubovi dobili lijepu zlatnu/svijetlo smeđu boju.

To je to... fini su i topli i kad se ohlade. Moji su imali malo krupnije komade čokolade i tako mi se baš sviđa.

2 komentara:

  1. Volim ove keksiće, super receptić.
    Sretan rođendan, uz malo zakašnjenje!!!!!
    Hvala na posjeti.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. već dugo planiram ovakve keksiće napraviti sad si mi dala ideju i recept.

    OdgovoriIzbriši