Sastojci:
- Petit burre keksi
- 0,5 l mlijeka
- 5 žlica gustina
- 1 žlica brašna
- 4 žlice šećera
- 10 dkg margarina
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 20 dkg čokolade za kuhanje
Na dno pleha posložiti jedan red keksa petit beurre.
Bijela krema:
U jednu šalicu staviti brašno i gustin te od pola litre mlijeka uzeti nekoliko žlica i staviti u tu šalicu te dobro izmiješati. Zakuhati mlijeko i šećer u lončiću. Kada dođe do vrenja ubaciti unutra mješavinu brašna, gustina i mlijeka i kuhati kao puding dok se ne zgusne. Staviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladilo izmiksati smjesu sa margarinom. Premazati preko petit burre keksa.
Tamna krema:
Zagrijati vrhnje do pred vrenje (ne smije prokuhat). Preliti preko čokolade istrgane na kockice i ostaviti par minuta. Nakon toga samo dobro promiješati da smjesa bude jednolična. Ostaviti da se ohladi i nakon toga premazati preko bijele kreme.
Sve skupa staviti u hladnjak preko noći i jesti sutradan.
Prava poslastica!:) Ugodan vikend!;)
OdgovoriIzbrišiHvala :) ugodan i vama kraj vikenda :)
OdgovoriIzbrišiPozdrav,Marinice! :) Vidim ovde dosta zanimljivih i ukusnih stvari! :) Dopada mi se tvoj blog, najmanje sto mogu je da ga pratim ubuduce. :)
OdgovoriIzbrišiPozdrav!
Ovo je stvarno jednostavno i treba probati. Svrati do mog bloga imam nešto za tebe!
OdgovoriIzbrišiuuu...to je jako fin kolač, nedavno sam ga i sama radila..samo što sam umjesto keksa napravila tanki biskvit od kakaa.. :)
OdgovoriIzbriši