srijeda, 3. listopada 2012.

Vilinski SWAP

Prošli je mjesec Bluebell Boo organizirala razmjenu na temu vila, ali ne onih iz bajki nego iz mitologije. Službeni je naziv SWAP-a bio "Fairy Faerie". Bio nam je zadatak da napravimo 2 komada nakita inspirirani ovom temom. Boje su bile crvena, zelena, bakrena, žuta.

Ja sam odlučila napraviti ogrlicu i broš. Počela sam s Fimo Air Light-om i razvaljala 3 medaljona. Dva su bila predviđena za ogrlicu, a jedan zapravo kao dugme za broš.

Broš je napravljen od crvene tkanine koju sam izrezala u nekoliko krugova različitih veličina i palila na plamenu svijeće. Tkanina je nešto slično satenu. Spojila sam te spaljene krugove sa običnim dugmetom i na njega zalijepila medaljončić kojeg sam napravila od Fima i to na slijedeći način... Oblikovala sam medaljončić okruglog oblika i ostavila da se osuši na zraku. Zatim sam ga obojala u zeleno, zalijepila isprintani motiv vile pomoću decoupage ljepila i još oko tog motiva istapkala nijansama zelene boje da se sve stopi.


Ogrlicu sam napravila tako da sam jedan (veći) medaljončić od Fima obojala u smećkastu boju, a drugi malo manji sam obojala u zeleno i na njega zalijepila pomoću decoupage ljepila isprintani motiv jedne vile. Zatim sam oko tog motiva tapkala po medaljonu zelenim nijansama boje da se taj cijeli motiv stopi. Na kraju sam zalijepila manji medaljon na veći. Dodala sam još par perlica i naravno mašnicu (ništa bez nje hehe).  


Organizatorica SWAP-a mi je bila partnerica i od nje sam dobila zbilja krasan poklon.
Ona je bila darežljivija od mene :D pa mi je poslala slijedeće: Čestitikicu i kutijicu u kojoj su se nalazile dvije gumice za kosu, prsten i pre pre predivna ogrlica sa malom knjigom i bočicom. Ogrlica me je stvarno oduševila, ali i sve ostalo mi se jako svidjelo. S prstenom ću možda imati manjih problema jer imam uske prste i većina prstenja mi ispada, ali potrudim se da ga koji put prošetam po gradu :) A gumice su došle kao naručene jer mi trebaju za obuzdati kosu kada idem na trening :D

Organizatorici se zahvaljujem na svemu, prvo ideji i želji za pokretanjem SWAP-a, a onda i ovom divnom i bogatom poklonu! Slijedi sličica... i fali samo čestitka, sada sam se sjetila da je nisam slikala.. ali oprostit ćete mi :))


Kako vam se sviđaju naši radovi?

Hvala i pusa svima!

31 komentar:

  1. Ovo je fantastično! Svaka čast na krasnim idejama i izvedbama. Bude mi krivo ko psu što ne mogu sudjelovati u ovakvim stvarima, jer za ikakve DIY stvarčice nemam talenta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa probaj nešto tu i tamo izraditi, igrati se sa raznim materijalima, sigurno ćeš s nečim biti zadovoljna :) Ili barem malo ubiti dosadu :D

      Izbriši
  2. ...jako nam se svidaju vasi radovi :-)) bas steta sto nemam vremena za swapove...:-))moji favoriti su obe ogrlice ( i tvoja i njena )... zasta su prekrasne!!!
    pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda jednom i bude vremena za neki swap :) Hvala puno!!

      Izbriši
  3. Kako je sve predivno. rado bih da imam ovu posljednju ogrlicu, jako mi se svidja :)

    OdgovoriIzbriši
  4. odlična vam je ideja, cure, a i radovi! sve je predobro :)

    OdgovoriIzbriši
  5. U potpunosti si odgovorila na temu, mnogo mi se sviđaju tvoji radovi. jednostavni su a efektni i nekako posebni. Ne bih umela to da definišem, na koji način su posebni, ali svakako jesu.
    Svakog dana shvatam koliko je moćno biti kreativan i kako ideje dolaze, ne znam ni ja odakle više, ali radovi su sve bolji i bolji. Ko bi rekao da plamen sveće, kao i sve obične stvari oko nas, mogu da budu tako iskorišćene i iskombinovane, da od njih nastane nešto unikatno i jako, jako lepo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebno me obradovao ovaj tvoj komentar, stvarno znaš sve lijepo pretočiti u riječi :) Hvala ti puno!!

      Izbriši
  6. wooow prekrasni radovi u ja sam danas dobila pa ću kasnije staviti slike pozzz

    OdgovoriIzbriši
  7. Radovi su predivni!Svaka čast na inspiraciji, stvarno originalno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam swap-ove baš zbog ovako divnih poklončića :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Radovi su prekrasni. Čestitam na uspješnom swap-u.

    OdgovoriIzbriši
  10. bila mi je čast biti partnerica ove talentirane damice, hvala puno na prekrasnim poklonima koje sam dobila od tebe, u jednom od sljedećih postova ću slikati taj prekrasan nakit na sebi :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! I meni je jako drago što sam imala tebe za partnericu :))

      Izbriši
  11. Meni su se jako svidjeli vaši radovi, baš su pravi, vilinski. Drago mi je da si lijepo opisala postupak izrade oglice od fima, jer nisam imala pojma da nešto što mi je gotovo pod nosom može biti tako iskoristivo. Uglavnom, jako mi se sviđaju sve što ste izmijenjale, prelijepo je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti u moje ime i ime ostalih cura, sve su se baš potrudile i napravile super stvarčice :) Od fima se stvarno može čuda napraviti!

      Izbriši
  12. Krasni vilinski radovi, vjerovatno ste se i namučile izrađujući ih, al sad uživate u tim krasnim poklonima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Isplatio se naš trud, radovi su super od svih cura što su sudjelovale :))

      Izbriši