ponedjeljak, 10. rujna 2012.

Nakit, pokloni i putovanje

S obzirom da nisam davno pisala i objavljivala išta osim kolača i recepata, slijedi jedan post pun svega i svačega :D Pokazati ću vam neke stvarčice koje sam izradila, a radi se o nakitu i cvjetićima. Zatim jedan divan poklon koji sam dobila od obitelji iz Teksasa koji dolaze jednom u dvije godine malo do Splita. I na kraju par sličica Komiže u kojoj sam uživala ovaj vikend!

Ovu lizalicu sam napravila od meni nove vrste Fima. Zove se Fimo Air Light, a suši se na zraku. Iznimno je lagan. Bijele je boje, ali se može kasnije prebojati temperama ili akrilnim bojama. Još nisam isprobala bojati ga dok je podatan i dok se formira. Imala sam malih problema jer mi nije bio toliko "elastičan" kao i obični fimo pa kad sam npr. radila lizu onda su krajevi počeli lagano pucati. Možda je to do mog fima, a možda su i svi takvi. Ako se ne potroši mora se čuvati zaštićen u potpunosti od zraka. Kada dovršim ostale radove slikati ću i pakiranje da vidite. Platila sam 250g 50 kuna. Ako itko ima iskustva s ovim Fimom neka slobodno napiše u komentarima :) 

Prugice su napravljene temperama, a štapić je malo modificirana
čačkalica prebojana lakom za nokte.
Duga ogrlica sa malo većim privjeskom ključa i još nekoliko manjih (brava u obliku srca i mali natpis "love"). Mašnu sam zalijepila ljepilom na ključ. 


Poklon mami za rođendan: naušnice sa mašnom, perlicom i muzičkom notom. Sve u bakrenim nijansama. Ogrlica sa bakrenim privjeskom u obliku mašne i nekoliko klasičnih bijelih perla. 


Zeleni broš cvijet sa malom perlom u sredini i malim ključićem. 


Od jednog maminog jako starog kostima za more napravila sam više različitih cvijetova. Nekako se ne mogu odlučiti da li mi se uopće sviđaju ili ne ... pa što vi kažete ?



I zadnje od nakita što imam pokazati su dvije narukvice. Napravljene su od satenske trake i drvenih perlica u bojama. Radila sam ih tako sam sam nizala perlice na traku i između svake napravila čvor.


Od moje obitelji koja živi u SAD-u dobila sam zbilja fantastičan poklon. Original Wiltonov set za ukrašavanje kolača :)))) Možete zamisliti moju sreću kada sam ugledala veliku kutiju :D Unutra se nalazi pištolj, 6 nastavka (onih najosnovnijih), knjižica s kratkim uputama i nekoliko recepata te vrećica u koju se stavljaju nastavci kada se peru u mašini za suđe. Razmišljala sam čak i da napravim malo šlaga i jedan kratki tutorial s nastavcima, ali o tom po tom... evo kako to sve skupa izgleda:
 


I (po meni) šlag na kraju je protekli vikend koji sam bila u Komiži :) Vjerojatno ste već vidjele da obožavam otok Vis... imala sam već u dva posta slike s Visa i Biševa i ponovno nisam mogla odoljeti, a da vam malo ne pokažem.... :) Jako fino sam papala tih par dana, od marende iz jedine pekare gdje mi se najviše svidjelo pecivo tj. kiflić punjen orasima, preko ručka za koji mi je super sjeo jedan poseban sendvič koji se zapravo peče ispod peke pa je okus tijesta fenomenalan i punjen je sirom, tunjevinom i kaparima koje ovdje rastu na svakom kantunu. I najbolje od svega su bile večere jer sam tu probala najviše jela :D Rižot od škampi, salata od hobotnice, hobotnica kuhana u vinu, pržene lignje, kolač od višanja (raditi ću ga po njihovom receptu uskoro) i jako fina parfe torta (zamoliti ću i taj recept hehehe) koja je zapravo sladoledne teksture.... i sada kada sam vam vjerojatno probudila glad evo par sličica Komiže...


To je sve za danas, nadam se da vam se dopao ovaj raznovrstan post!

I ovim putem se zahvaljujem Bluebell Boo koja ima nekoliko divnih blogova i na jednom od njih je napravila post o mom blogu. Nakon povratka kući i lagane tuge i sjete zbog kraja ljeta ova me gesta baš razveselila. I još uz to sam dobila header za blog pa ga sada stvarno moram bar malo srediti... što kažete, imate li kakve prijedloge za novi izgled mog bloga, što vam se sviđa, a što ne kod ovog sadašnjeg dizajna? Bilo bi mi jako drago da napišete svoje mišljenje u komentarima.... i hvala vam na tome unaprijed!

Do čitanja :))

Broj komentara: 36:

  1. Marinice ako te put nanese do splita svakako se javi da se vidimo i upoznamo. u komizi jakooo dugo nisam bila,bolje rečeno desteljeće. ovaj fimo sam viđala na prezentacijama ali ga još nisam kupila a ova lizalica takoooo dobro izgleda! sve u svemu,sta god da radis super ti je. ja sam mami uzela plastičnu špricu sa svim tim nastavcima u konzuma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rođena sam i živim u Splitu tako da ako poželiš neku kavicu slobodno se javi :)) Hvala na lijepom komentaru!

      Izbriši
    2. I ja sam iz splita, tako da.... Kavica :DD

      Izbriši
  2. pa ti si genijalka!!! svaki, ali bas svaki komad nakita je savrsen ( ne znam kojeg bi izdvojila )...hehe mogu zamislit tvoje odusevljenje nakon sto si ugledala Wilton set!!! Jedino bih zeljela da su slike iz Komize malo vece jer su stvarno prekrasne, mada ovaj kolaz izgleda divno!:-))
    pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puunoo :)) Slike iz Komiže jesu inače veće tj. normalne veličine, ali ih ima baš dosta pa nisam htjela bombardirati ljude sa tim mnoštvom jer nisam mogla niti jednu izbaciti :)

      Izbriši
  3. ogrlica s privjeskom ključa! :) prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ja obožavam ključeve, mogu ih na bilo kojem komadu nakita vidjeti, već sada ih imam dosta, a sigurno ću ih još skupiti :)

      Izbriši
  4. Radiš stvarno super nakit, od otkačenog do romantičnog, sve mi se sviđa! Slike Komiže su prekrasne, koji raj na zmlji....ah... I novi izgled bloga mi se sviđa, prekrasne boje:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Radovi su super, posebno mi se sviđa ona ogrlica s ključem! Wilton set je odličan, taman imaš sve osnovne nastavke - za lišće, ruže, famozni 1M toliko omiljen za cupcakese, ... Jedva čekam da vidim kako ćeš ih upotrijebiti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ogrlica s ključem je prekrasna! Već neko vrijeme sam u potrazi za lijepim starinskim ključevima koje želim ubaciti u svoj nakit.. i lizalice su slatke, takve sam izradila od običnog fima, s air fimom nemam iskustva.
    I mogu samo zamisliti tvoju sreću i veselje na poklon :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno... i ja obožavam ključeve na nakitu... a kako sada stvari stoje meni se nekako više sviđa obični fimo...

      Izbriši
  7. Meni je izgled i header sasvim prigodan, ipak je ovo tvoja "mala ljetna radionica":)
    Ah, Komiža... mali kutak raja! Još kad pročitam i gurmanski dodatak, uopće se ne čudim što sa čežnjom pišeš o lijepo provedenom vikendu..
    Zanimljiv nakit, i meni je ogrlica sa starinskim ključem najljepša... a ove male cvjetiće sigurno možeš iskoristiti na bezbroj načina..
    I da, poklon iz snova!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentima :) A Komiža je baš kao što kažeš pravi mali raj...

      Izbriši
  8. Nakit mi je predobar, posebno ogrlica s ključem i naušnice s notama...set za ukrašavanje kolača stvarno je savršen poklon.
    Komiža ima posebno mjesto u mom srcu i kao što sam već jednom rekla, jedva čekam da joj se ponovo vratim.
    A što se tiče izgleda bloga sviđa mi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, izgleda da je svima ključ zapeo za oko :)) Vjerujem ti da jedva čekaš, tamo bih mogla svako ljeto ići, barem jednom i sumnjam da bi mi dosadilo!

      Izbriši
  9. Bravooo, ja nikad nisam radila s fimo masom, al mi je ogrlica super! Kao i sve ostale, imaš smisla za nakit, sve od toga bi mogla nosit. :) I lijep poklon za mamu :)

    Nego, nastavci su genijalni, sigurno ćeš puno, puno krasnih deserata s njima ukrasiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na komentaru :)) Jedva čekam raditi neki kolač sada :D

      Izbriši
  10. sve mi se sviđa,najviše cvjetovi preslatki su obožavam ih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđaju :) Sada su nakon ovih komentara i meni nekako malo draži :D

      Izbriši
  11. Nakit je prekrasan. Što se tiče Fimo Air Lighta, nisam još radila s njim. Koliko mu dugo treba da se osuši na zraku nakon što napraviš željeni oblik? I onda bude jednako tvrdi kao obični nakon pećenja? Možeš mi reći na koliko stupnjeva i kako dugo ti pećeš običnu Fimo masu?

    Wiltonov set za ukrašavanje kolača je moja velika želja i sad ti malčice zavidim.. iako mi je drago da ćemo gledati još puno krasno dekoriranih kolačića i torti na blogu. I može tutorijal s nastavcima koji si spomenula u članku ako ga i dalje želiš napraviti :)

    Dizajn mi se sviđa i ne trebaš nešto posebno mijenjati. I krasne su fotke! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Negdje jedan dan da se osuši, osim ako je nešto jako debelo, onda vjerojatno malo duže... sve moje sitnice su bile ovo ljeto preko noći gotove, ali još čekaju na boju i dovršavanje pa ćete vidjeti uskoro...

      bude dosta tvrd, čak i neki tanki dijelovi su dosta čvrsti.. pokušala sam ih lomiti, ne baš svom snagom, ali ostali su čitavi... mislim da je obični fimo čvršći, ali ovaj je sasvim dovoljno čvrst za nakit, ipak se on samo nosi na sebi i jako je lagan što mu je prednost pred običnim... inače pečem po uputama (110 stupnjeva, pola sata ako se ne varam, slijedim uputstva).

      Tutorial će biti sigurno, čim mi ostane od nekog kolača dovoljno šlaga :))

      I hvala na pitanjima, drago mi je pomoći, nadam se da sam sve što treba rekla :)

      Izbriši
  12. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuff, naušnice na note, preslatko, pa lančić na lokotić i ključ - ja bih ovo na pooooooooklon, čuuuuuuuuješ me, drfagiiiiiii???? A ovu prvu neću ni pogledati, jer ću se zalčjepiti za ekran, uuuuuuuuuuuuuff

    sviđa mi se kako si header uklopila u blog, probaj staviti čisto bijelu pozadinu, pa ti mogu srediti ove dodatke sa strane :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što si se sviđa :) Za sada mi paše skroz ovaj dizajn pa te neću gnjaviti s dodatnim poslom, hvala ti još jednom na svemu!

      Izbriši
  13. Nakit je prekrasan, a cvjetici od maminog kostima, ne mogu odredit koji mi je lijepsi. Ogrlica na lizu je bas otkacena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Mislim da bi se trebali nekako organizirati i napraviti druženje svih splitskih blogerica na nekoj kavici :)

      Izbriši
  14. Majko moja, što kod tebe ima svega:putovanja, predivnih slika, nakit-ne znam koji mi je ljepši ,savršeniji i romantičniji,broševi-joooj,tako su romantični,pribor za ukrašavanje -jaaako profi!Što reći:servira ti nama puno lijepih stvari.Uživala sam u postu:)

    OdgovoriIzbriši
  15. ako ti fimo air light puca dok ga modeliraš, samo namoči prst u vodu i malo ga "ispoliraj" vodom. ja ga obožavam, stvarno je light! Prekrasne si stvari napravila jako mi se sviđaju, kao i poklon kojeg si dobila. A što više reći o Komiži.....;))Odličan i šarolik post.

    OdgovoriIzbriši
  16. Nakit mi je predobar, lizalica je odlična ali set za mamu mi se baš jako sviđa. Od Komiže me se najviše dojmio onaj sendvič jer obožavam kapare:)
    I odličan je bio post o tebi kod Bluebell:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! O tom sendviču često razmišljam i žao mi je što u Splitu nema ništa slično tome :D

      Izbriši
  17. Hej :) Kod mene na blogu te očekuje nagradica :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Meni se sviđa ovaj tvoj novi izgled bloga, super je. Baš ti paše i header i boja pozadine iza teksta i pozadinska fotografija, ma sve!
    Drago mi je da si dobila taj set, jer ćeš ga znati jako dobro iskoristiti. Pratim tvoje kolače i torte i katkad se ljutim što je opet post o slatkome, jer ne mogu odoljeti da ga ne pročitam, a kasnije sam i gladna. :D
    Predivan nakit radiš: lizalica mi je fenomenalna, kao i ključić, i bakreni set za mamu je odličan, a o tkanenim cvjetićima da ne govorim. I šećer na kraju, predivna ti je ova kombinacija ljetnih fotografija. Same pohvale! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa, potrudila sam se ostaviti nekakav ljetni dojam, šaren, a opet ne pretjerano šaren :D Hvala na puno lijepih riječi!

      Izbriši