utorak, 5. lipnja 2012.

Jedan brzinski i par pitanja

Zadnjih dana rješavam sve kolokvije redom i nemam za ništa vremena, pogotovo me izluđuju grupni radovi jer jednostavno više nemam živaca raditi išta s ikim... svi su smotani, blesavi, nemarni itd... nisam ni ja anđeo, ali svoje obaveze odradim najbolje što znam... očito sam izuzetak... Ovaj post će biti onako malo s brda, s dola, svega i svačega unutra... Sinoć sam pisala zadnji kolokvij i to iz računovodstva... mrzim taj predmet... brojeva ko u priči... nakon kolokvija mi se sve do prije spavanja vrtio u vidnom polju roj brojeva, tablica i formula... zašto nas više gnjave s predmetima koji nemaju veze s našim opredjeljenjem... grrrrrr... evo danas čitam post o kiši od Misty i sjetim se sinoćnjeg nevremena i groma koji je bio tako snažan da sam se prestrašila ko što davno prije nisam... iako volim kišu isto bih željela da sada za ozbiljno dođe ljeto na par mjeseci... inače moje prvo kupanje bude već kroz 5. mjesec, a sada je već 6. i ja još nisam bila na moru :(

Učenje....... i nonin kolač......

Nonin kolač od predivnog pahuljastog biskvita, kreme od višanja i pudigna od vanilije

Nakon sat i pol hrvanja s brojevima i tablicama i sličnim računovodstvenim (jaaaakoooo dosadnim) stvarima sam trebala okrepu... pa sam si napravila shake od  jagode i petominutni kolač iz mikrovalne :)


Shake je napravljen onako otprilike... hrpica jagoda i malo mlijeka i to je to.


A kolač iako ne izgleda baš bajno je jako fin... i evo kako se radi:
4 žlice brašna, 4 žlice šećera, pola žličice praška za pecivo i 2 žlice kakaa stavimo u veću šalicu.
U to dodamo 1 jaje, 3 žlice mlijeka i 3 žlice ulja i dobro izmiješamo da dobijemo jednoličnu masu bez grudica.
Zatim to stavimo u mikrovalnu na 3 do 4 minute. Ja ne znam koliko je jaka moja mikrovalna, ali nakon što kolač naraste neka stoji još nekih pola minute i to je to. Ja sam držača 3 minute i bilo je sasvim dovoljno.
Pazite kako vadite jer je vruče da se ne opečete!
Kolač sam samo prelila sa čokoladnim preljevom i sa zadovoljstvom ga smazala!


A jutros me obradovao jedan paketić! Naime, dobila sam na giveaway-u kod Sare prije par dana jednu preslatku ogrlicu sa privjeskom na cupcake!!


Jel tako da je medena?? :))


I to me dovodi do kraja mog posta.... imam onako par pitanja za vas... kako je jako skoro i mom blogu rođendan ja sam razmišljala što bih stavila za giveaway... i palo mi je dosta toga na pamet, ali nikako se odlučiti... pa me zanima što bi vi željeli vidjeti da se poklanja i da li volite izbor među više stvari da se zadovolje različiti ukusi? 

Eto... a ja idem dalje raditi seminare, prezentacije i sl.... Nadam se da ću što prije punom parom nastaviti s blogom... do čitanja/pisanja vam šaljem veliki pozdrav!!

Broj komentara: 30:

  1. Odgovori
    1. Baš me razveselila kada sam je dobila na giveawayu, a još više kad je stigla poštom :)

      Izbriši
  2. bravo za sve!za kolac, shake, mali kolac, ucenje ... i najveci bravo za poklon :) ...a ja idem pokusat napravit ovaj iz mikrovalke :)

    OdgovoriIzbriši
  3. A ti si mi odnijela pobjedu ispred nsa znači..s tim da sam ja htjela ono srce s brčićima :)
    i nemoj se nervirati zbog učenja...that too shall pass :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo još malo i faks gotov... a neki sljedeći giveaway će biti tvoj hehe :)

      Izbriši
  4. drži se marinica! znam kako je to grozno kad si u ispitnom kaosu, ali vidjet ćeš olakšanje kada sve završi :) ja još čekam svoju ogrlicu od sare, nadam se da ju poštar nije ukrao za neku susjedu koju potajno bari :P
    kolač iz mikrovalne je novi pojam za mene, šteta što ne posjedujem taj kućanski aparat da to isprobam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Držim se, još malo.. a ogrlica ti mora stići ubrzo!!

      Izbriši
  5. Sviđa mi se nonin kolač, biskvit izgleda savršeno, a ovaj tvoj iz mikrovalne je stvarno odlična ideja. Ogrlica -cupcake izgleda odlično, sigurno će se uklopiti u neku ljetnu kombinaciju!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovaj petominutni kolač bih baš voljela probati, morat ću jednom. Držim fige da što prije prođu ispiti i što prije dođe vrijeme za kupanje.

    Btw i tu je jednom tak roknuo grom da sam se sakrila iza D na kauču X_x Koliko god volim kišu, ne volim grmljavinu i gromove jer se uvijek bojim da će mi spaliti laptop nekako O_O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, totalno, kad pada napon mislim da će mi sve aparate kući spržiti :D

      Izbriši
  7. Ja sam ekonomist od glave do pete, ali računovodstvo mi je još uvijek velika nepoznanica i koliko god da se trudim, ne ide pa ne ide... I u srednjoj i na faksu to mi je bio najgori predmet, uvijek sam prepisivala :), a i sada na poslu ga izbjegavam u širokom luku :)

    cupcake izgleda prefino, samo moram smisliti neku varijantu bez mikrovalne (mama je žestoki protivnik mikrovalova :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja studiram turizam pa mi guraju računovodstvo.. možda bi se kolač mogao staviti u pećnicu.. ne bi bilo loše i tako isprobati :)

      Izbriši
  8. Koji slastan blog imaš!! Isprepisivala sam puuuno recepata!Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi je zbilja veliki kompliment.. puunoo hvala :))

      Izbriši
  9. Grmljavina-brrrr!!!!Učenje-OK-što ti drugo preostaje-završi to i onda uživaj...nema ti druge!!!!Poklon-presladak!Kolač-moram ga bolje proštudirati!!!
    Rođendan i giveaway-daaaa!!!!Što god poželiš:):):)

    OdgovoriIzbriši
  10. iako moj fakultet nije imao nikakve veze s ekonomijom ( arhitektura ) ...jako mi je poznat rad u grupi...ne znam sta da ti kazem osim da izdrzis jos malo:-)) u tim grupama obicno jedna osoba radi i vuce naprijed...a ostale se provlace ( to je vecinom tako )...i najgore od svega je kad dojdes na ispit i prof. od tebe ocekuje rad od nekoliko ljudi, a ocito je da ga je radila samo jedna osoba:-((...uffa...draga Marinica, naoruzaj se zivcima i samo hrabro...zavrsit ce i to :-*
    p.s- privjesak je presladak :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Totalno se slažem s tobom.. a treba prihvatiti da se to neće promijeniti i manje se živcirati..!

      Izbriši
  11. Privezak je presladak, a za giveawy dolazi u obzir SVE.Svi tvoji radovi su lepi, a sem toga svaki giveaway je lep i zanimljiv, a stvari koje se tu dobiju su lepe uspomene. Prema tome, ne brini, sve dolazi u obzir.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj petominutni moram probati!

    OdgovoriIzbriši
  13. I ja sad imam problema s učenjem, dosta mi je ispita, grupnih radova.. Sva sreća pa su mi ta 4 ispita zadnja. Zanimljiv mi je ovaj petominutni kolač, svakako je prava atrakcija i morat ću to isprobati, baš me zanima ishod.
    I ja sam osvojila kod Sare ogrlicu, predobra je, izgleda Meni je već bio blogorođendan i nisam dosad imala još ni jedan giveawaj, jer ne izrađujem ništa što prodajem, već onako iz nedostatka financija nekome poklon za rođendan, nešto malo obnovim, improviziram.. Tako da ti u savjetu za poklon ne mogu pomoći, i mene muči isti problem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago ti se, još malo pa si gotova s faksom.. kolač će ti se nadam se svidjeti, kaži nam kada isprobaš :) Evo baš sam vidjela sada na tvom novom postu i tvoju ogrlicu, lijepa je :) A za giveaway ću nešto već napraviti, a za tvoj slučaj ti mogu reći da nema veze što inače ne izrađuješ često neke stvarčice, za giveaway je bitno da je tvoje i rađeno s ljubavlju :)

      Izbriši
  14. lovely blog...maybe we can follow each other???? Kisses http://comeduegoccedacqua.blogspot.it/

    OdgovoriIzbriši
  15. O ovom petominutnom kolaču čitam na mnogim blogovima i privlači me ali samo nikako da ga napravim.. ali hoću..

    I krasna je ogrlica.. nadam se da ću i ja uskoro raditi ovako nešto, jedva čekam da nađem posao, e onda će biti na blogu svakakvih ručnih radova.. već se veselim..

    http://artonmyway95.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši