nedjelja, 13. svibnja 2012.

Izrada cvjetića (četvrti dio)

Evo napokon pišem i zadnji tutorial za cvjetiće. Malo sam odužila do ovog posta zbog lijenosti i  kolokvija, ali sam u međuvremenu napravila i dva kolača od jagoda pa će sljedećih dana izaći i recepti i slike za te fine deserte :)

Prvo sam ukratko pokazala kako je meni najjednostavnije izrezati prilično pravilan krug. U predzadnjoj sličici nakon savijanja pravilno izrezanog kvadrata sam došarala u Paintu crtu po kojoj treba rezati nožicama. Luk neka bude što pravilniji, iako je za ovaj cvijet najmanje važna preciznost jer je sam od sebe malo neuredan :)


I sada imamo krug!


Kroz sredinu kruga provučemo nekoliko puta iglu i konac tako da dobijemo mali krug unutar ovog većeg i kao i kod prošlih cvjetova naboramo taj dio tj. povučemo konac.


Evo ovako je to izgledalo nakon što sam imala dva kruga "nanizana" na konac. Možete raditi cvjetove istih boja, različitih boja i uzoraka, zatim od različitih materijala, što god vam se sviđa.


I na kraju imamo cvijet. Ja sam se poigrala sa žutom i plavom bojom i stavila u sredinu relativno neutralan botun tj. dugme. Vi naravno ste slobodni raditi što god vaša mašta zamisli...


Mislim da je ovaj cvijet zbilja jako jednostavan za izraditi, a prilično je efektan. Meni osobno nije baš najdraže kada ovako ispadaju mali konci iz nekih tkanina pa ako i vama to smeta samo obratite pozornost koji materijal koristite. Mislim da bi til bio super za ovakav cvjetić!


























Eto ga, došao je kraj mojim tutorialima za cvjetiće! Obradovali ste me s brojnim pozitivnim reakcijama i na tome vam se želim zahvaliti! 

Veliki pozdrav svima i želim vam uspješan radni tjedan ;)

Broj komentara: 7:

  1. Super su bili tutorijali! Sviđa mi se i današnji, nisam još radila na taj način. Ako ti smetaju ovakvi rubovi (ni ja ih ne volim), postoji nešto baš za to, zove se Frey Check, vjerojatno ima na e-bayu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam prije za to čula, evo sam sada proguglala i pronašla na ebayu i djeluje korisno za ovakve situacije.. hvala ti puno na informaciji! :)

      Izbriši
  2. Meni ovi rubovi nebi smetali, deluje zanimljivo, ali dobro je da postoji rešenje za slučaj da zasmeta. Cvetići su super.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično i jednostavno....hvala :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super su ti bili tutorijali, detaljni i korisni; ako ću ikad trebati izraditi cvjetić, ovdje ću potražiti uputstva. Meni ne smeta što tako nestašno konci vire, a uvijek se može odabrati tkanina koja se toliko ne peri.

    OdgovoriIzbriši
  5. i ovaj mi je super! :) svi su mi super, sad se samo trebam ohrabriti i probati ih napraviti. baš bi bili fora za osvježiti neku majicu kao broš :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hello dear,
    maybe you would like to follow each other's blogs with GFC or via bloglovin? or even both?

    wolffashion.blogspot.com

    have a nice day!
    gV

    OdgovoriIzbriši