nedjelja, 22. travnja 2012.

Uvod u tutoriale

Pripremila sam četiri tutoriala za izradu različitih cvjetića. Sigurna sam da je puno vas već to davno isprobalo ili da barem znate tehniku, ali ima i onih koji se tek za ovakve stvarčice počinju zanimati pa ako naiđu na moj blog da im pri tome i pomogne. Oni koji se nikada nisu primili igle i konca također se mogu okušati jer je zbilja jako jednostavno. Evo za sada samo jedna sličica gotovih cvjetića i potrebnog materijala. Uz naravno komad tkanine koji vam se sviđa trebate iglu i konac, škare, ravnalo i po potrebi nekakav flomasterić i upaljač. Ja sam koristila crni konac kako bi se na slikama sve dobro vidjelo, ali inače je odluka na svakom zasebno. U principu se taj konac i ne vidi pa nije ni bitno. Flomaster koristim kako bi označila gdje ću rezati jer nisam baš precizna, a upaljač koristim kako bih spalila rubove tkanine da se ne desi da stalno otpadaju mali konci s nje. Bitno je znati da nije pametno baš svaku tkaninu paliti pa tu treba pripaziti. To je sve za sada. Evo fotke pa ću narednih dana postavljati tutoriale :)


Broj komentara: 9:

  1. Joj, kako je slatki ovaj s leptirom! Baš lijepo što si napravila tutoriale:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Preslatki cvjetići.

    OdgovoriIzbriši
  3. Supr su. Jedva cekam vidjet kako se rade, mozda mi i pored sve moje slampavosti uspije :D

    OdgovoriIzbriši
  4. ajde super, jedva čekam da vidim... ja sam ih izrađivala već izrađivala ali malo drugačije... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja se divim svima vama koji imate strpljenja napraviti te male slatke brošiće!

    OdgovoriIzbriši
  6. Nažalost, ja nemam živaca šivati, a s mašinom ne znam. Možda me zapravo ni ne zanima.. Ali svaka čast svima vama koje vješto baratate s iglom!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam na lijepim komantarima :) I mislim da ovo stvarno svatko može jer ne treba nikakva posebna vještina, a baš ni puno živaca jer za svaki cvjetić je dovoljno par minuta :) Nadam se da će vam tutoriali koristiti.

    OdgovoriIzbriši
  8. Svi su ti cvetici preslatki! Ja nikako da se odlucim koji da uradim pa tako jos i nisam uradila

    OdgovoriIzbriši