nedjelja, 25. ožujka 2012.

Mars liker i čokoladne čaše

Nisam dugo pisala... iako mi laptop JOŠ nije spreman za rad ja sam sve lagano prebacila na komp. da mogu pisati postove. Predugo je da sada pišem što mi se sve s laptopom dešavalo i kako sam se još uz to malo i ulijenila, ali evo nastavljam... Toliko sam "luda" danas da ću objaviti 4 posta odjednom.. možete slobodno brojati :D

Pri post je recept... i drugi i treći, a jedino četvrti nije :)

Za moju promociju koja je bila prije mjesec dana napravila sam liker od Mars čokoladica. Recept sam uzela sa bloga Da mi je nešto slatko, ali sam ga u hodu izmijenila.

Potrebno je:
700 ml vodke (ja sam uzela Vigor)
6 Mars čokoladica

Postupak:
Na pari rastopiti čokoladice.
Meni je to jaakoo duugoo trajalo pa sam ja dolila mrvicu vodke da ta tekućina ubrza proces.
Nakon što se Mars savršeno dobro rastopio jer ne želite nikakve komadiće u svom likeru lagano dodajete vodku. Ja sam stala nakon nekih 400 ml jer mi je već postalo žestoko.
Ulila sam u staklenu bocu i kad se ohladilo na sobnu temperaturu sam stavila u hladnjak.
Jedina mana moje verzije s manje vodke je bila ta što je piće bilo dosta gusto. Srećom ne pregusto, moglo se piti bez problema, pogotovo nakon što je mrvicu ostalo van hladnjaka i zgrijalo se.

Čokoladne čašice sam radila ovako:
Kupila sam male plastične čašice i njihov vrh umočila u rastopljenu čokoladu.
Vrh sam tada uronila u čokoladne listiće koje sam kupila u Lidla, ali može se i bilo koja čokolada naribati umjesto toga.
To se brzo sve učvrstilo i stavila sam u hladnjak za sutradan da bude spremno i samo sam u gotove čašice ulila liker i poslužila :)


2 komentara:

  1. welcome back! odličan recept i odlična ideja ovo s čašicama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super fora i dobro došla natrag.

    OdgovoriIzbriši