Na blogu Just cake the cupcake ponovno imamo priliku sudjelovati u izazovu :) Do valentinova treba poslati sliku nekog deserta koji smo pripremili za voljenu osobu. Nije bitna forma deserta nego, kako kaže autorica bloga, da je rađeno s ljubavlju :)
Ja sam isprobala po prvi puta jedan od mnogih recepata za Brownie kolač i malo sam ga prilagodila tj. smanjila količinu šećera. Nakon što sam ispekla kolač izrezivala sam srca i radila male sendviče tako da sam između dva mala brownie srca mazala kremu od višanja. Od ostatka kreme i kolača sam napravila nešto kao "cake pops" tj. zalogajčiće u obliku lizalice na štapiću. U mom slučaju zovem ih "heart pops" Nešto detaljnije o tome ide uskoro...
Sastojci za brownie:
- 85 g čokolade za kuhanje
- 110 g masla
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 100 g brašna
- vanilin šećer
- prstohvat soli
Priprema:
Rastopiti na pari čokoladu i maslo i skinuti sa vatre.
Ručno umiješati šećer pa jedno po jedno jaje i dobro izmiješati.
Dodati još brašno, vanilin šećer i sol i još jednom dobro izmiješati.
Peći na 160-180 stupnjeva 20 minuta.
Ja sam pekla u plehu dimenzija 20x30 cm.
Gotovo je kada se na vrhu stvorio tanak suhi sloj, ali u sredini mora ostati još malo vlažno i sočno.
Sastojci za kremu od višanja:
- U malu mjericu napuniti višanja da ih bude 250 ml
- 110 g masla
- žlica limunovog soka
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Ja sam prvo sa štapnim mikserom malo smiksala višnje (kupovne iz teglice).
Nakon toga sam ih kuhala na laganijoj vatri dok nisu omekšale i počele se raspadati.
Nakon toga sam ih ponovno miksala štapnim mikserom dok nisu prešle u gusti sos.
Miksala sam zatim minutu, dvije maslo pa sam mu dodala šećer, sos od višanja i limun.
Miksala sam malo duže tu smjesu na najjače i to je to.
Kako sam već gore napisala radila sam male sendviče u obliku srca sa dvije fete kolača i između namazanom kremom od višanja. Naravno da mi je ostalo kolača i kreme pa sam smislila što ću s tim...
Heart pops ilitiga srčeka na lizalici :D
Smrvila sam rukama ostatak brownie-sa, umiješala kremu i punila silikonske kalupe sa tom smjesom i zamrznula pošto je smjesa malo gnjecava. Nakon toga sam ih izvadila iz kalupa, nataknula na čačkalice i štapiće za ražnjiće i umakala u čokoladu. To sam radila malim nožićem za maslo pa je ta površina ispala malo nepravilna, ali nisam znala drugačije.
Eto ga, slijede slike...
Brownie me oduševio i sigurno ću ga ponovno pripremati. Dobar odabir uz brownie je nešto kiselkasto, kao ove višnje, jer se super slažu sa slatkim kolačem.
Ugodan ostatak vikenda vam želim... pusa :))
Brownie izgleda odlično, a ova srca na štapiću me podsjećaju izgledom na medenjake!
OdgovoriIzbrišiJust so you know, imaš nominaciju na mom blogu za dvije nagrade :)
IzbrišiPrekrasno izgleda ;) fotkica je u galeriji na FB stranici ;)
OdgovoriIzbrišiSuper izgledaju ovako na štapiću!
OdgovoriIzbrišiPa ovo stvarno savršeno izgleda!
OdgovoriIzbrišiKolač ti je premeden! Vjerujem da ukus prati estetiku! ;)
OdgovoriIzbrišiNa mom blogu imaš nagradicu, škicni!