utorak, 27. prosinca 2011.

Majica

Danas sam se odvažila i napokon "išarala" jednu mušku bijelu majicu. Ta je majica samo poklon uz poklon pa zapravo i nije toliko bitno da ispadne savršena :) Na majici sam ispisala "Bazinga!" što je po meni najbolja fora Sheldona Coopera u seriji Teorija Velikog Praska. Koristila sam univerzalnu Pelikanovu crnu boju kupljenu u Mullera za nekih 14 kuna. Kao kist sam žrtvovala svoj kosi kist od Essence-a koji sam koristila za gel eyeliner, ali kako je jeftin nema veze, a zbilja mi je trebao čvrsti i tanki kist pa je ovaj dobro poslužio. Uočila sam da bi mi rad bio precizniji da majica nije 100% pamuk jer zbog malih niti pamuka na majici mi se rub teksta na par mjesta malo zamazao. Počela sam tako da sam na komad drvene ploče zalijepila isprintanu sliku, tj. tekst kako se papir ne bi micao. Majica je došla poviše tog drveta i papira i tako sam "kopirala" obrub i mrvicu još ispunila bojom slova. Nakon nekog vremena više nisam dobro vidjela pa sam malo i "od oka" radila. Boja se vrlo brzo osušila, kroz nekih pola sata. Na deklaraciji piše kako se ne ispire u vodi pa se nadam da stvarno tako i jest :) I evo slike rada kroz par koraka...




Malo sam zeznula slovo Z
I to je to... trebalo mi ne nekih sat vremena da to napravim.

A što se tiče snježne kugle koju sam spominjala, nju ostavljam za sljedeći Božić jer sam naime zalijepila snješka na krivi poklopac od jedne veće teglice, a zapravo mi je ostala manja teglica bez poklopca i trenutno ga nemam u što drugo smjestiti pa ću ga ostaviti sa strane... dogodine ili ako se zaželim Božića u sred ljeta :D
I evo mog snješka koji čeka svoju teglicu, vodu i glitter... :)

Mala teglica i veliki poklopac :(
Pozdrav !! Lijepo se provedite za Novu godinu :))

ponedjeljak, 26. prosinca 2011.

Božić!

Evo malo kasnim, ali vam svima želim sve najbolje za ove praznike !! Hvala svima koji ste me pratili i komentirali moje postove :) Jako sam vam zahvalna! Želim svima svu sreću, zdravlje i ljubav :)

A sada ću postaviti slike svojih uradaka od gline. Nisu baš svi dobro ispali jer su neki bili previše tanki i razbili se. Ostatak je ispao dobar. Nekako mi nije baš sjela ta glina. Možda drugi put bude više sreće. A do tada evo slije...


Mali bor s mašnicama

Naušnice

Botuni

Failovi: mašnica i cookie su mi se razbili :(
Eto.. to bi bilo to... sada još moram napraviti snježnu kuglu. Tutorial će biti vjerojatno sutra :)
Pozdrav i guštajte sa svojom obitelji!!

utorak, 20. prosinca 2011.

Čokoladne zvjezdice

Prije par dana su me moji roditelji obradovali sa silikonskim kalupom za čokoladne praline. Kalup je predviđen za 15 pralina u obliku zvjezdica. Neki oblici su malo zahtjevniji od drugih jer imaju puno krakova pa treba paziti da se čokolada dobro uhvati za sve stjenke i kutove. Ovaj recept je čista improvizacija samo da vidim kako se s kalupom barata. Na kraju je ispalo vrlo fino i ukusno. Postupak je jednostavan, ali treba mrvicu više vremena za nekoliko slojeva čokolade.

Rastopila sam 10 dkg čokolade za kuhanje i žličicom ulila po malo u svaku rupu. Dobro sam protresla da se izjednači i pokrije cijelo dno i stavila u zamrzivač par minuta. Nakon toga sam jedan novi (nikad korišten) slikarski kist dobro očistila i prenamijenila ga za ovu svrhu.  S njim sam premazala stjenke svih zvjezdica i stavila ponovno u zamrzivač na par minuta. Ponovila sam postupak tj. napravila i drugi sloj čokolade na stjenkama.

Praline sam punila smjesom od jedne pune žlice Nutelle i 3 smrvljena Grancereale keksa. Dobro sam to promiješala i punila praline. Na kraju sam s preostalom čokoladom prekrila punjenje i stavila još malo u zamrzivač. Nekih 10ak minuta, ne znam točno jer sam u međuvremenu peglala :)

Na kraju sam samo nježno izbacila praline iz kalupa i samo su mi se dvije malo oštetile, što je super za prvi put :) Ostatak ih je ispao kao da su nacrtane!! Vrlo sam zadovoljna kalupima i planiram uzeti još jedan, pa kad već radim praline za koje treba malo više vremena, da napravim malo veći broj njih jer ove su nestale brzinom svjetlosti :D



I još čekam da mi se glina osuši... :)
Pozdrav!!

ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Uvod u blagdanske postove

Priznajem da sam se možda malo kasno sjetila raditi božićne postove, ali uz nedostatak vremena, imala sam i nedostatak inspiracije... Sinoć sam izradila razno raznih stvari od pola kila glinamola. Čekam da se to osuši pa da krenem bojati i sastavljati ukrase. Ako sve ispadne kako sam zamislila biti će negdje 3 posta ovih dana. Nadam se da ću stići objaviti ih prije Božića, ali ako i ne stignem nema veze, bolje ikad nego nikad :) Planiram napraviti 2 para naušnica, nekoliko ukrasa za bor, nekoliko privjesaka za ogrlice te snow ball (zapravo snješka u teglici) A do tada evo jedne "zimske" naušnice koje sam upravo sastavila.


I na kraju mi treba jedan savjet... Ne znam s čim ću bojati jako sitne detalje na glinamolu jer mi je najtanji kist previše debel za to... I zbilja nemam ideje čim bi se mogla poslužiti... Pa ako netko ima iskustva voljela bih da mi napišete prijedloge :)

Hvala!!  

utorak, 13. prosinca 2011.

Ultimativni čokoladni cupcake

Nakon ovako moćnog naziva posta, slijedi jedan kratki, ali vrlo slatki opis ovih cupcakesa... To su čokoladni cupcakesi, umočeni u rastopljenu čokoladu, punjeni čokoladom i marmeladom i ukrašeni s kremom od čokolade. Jako puno čokolade.. A poanta mi je bila napraviti recept za nagradnu igru Nestlea. Tamo sam već i objavila svoj recept i sliku, a ovdje ću isto napisati recept i postaviti nekoliko slika samog postupka..


CUPCAKE
  • 250 g brašna
  • Pola kesice praska za pecivo
  • 2 zlice kakaa
  • 150 g šećera
  • 1 zličica vanilin šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
Spojiti u zdjeli suhe i mokre sastojke te dobro izmiksati. Puniti košarice ili kalupe. 
Peći na 200 stupnjeva 15-20 minuta. Ostaviti da se ohlade. 

ČOKOLADNI PLAŠT
Otopiti 50 g čokolade na pari i u tu rastopljenu čokoladu močiti dno cupcakesa tj. do polovine i slagati ih obrnuto (nasloniti ih na njihov vrh) dok se čokolada na dnu ne stisne.

SREDINA
Izdubiti sredinu cupcakea.
Rastopiti 50 g čokolade za kuhanje sa 1 žlicom mlijeka.
Stavljati u sredinu prvo malo marmelade pa malo čokolade pa još malo marmelade.

ČOKOLADNA KREMA
250 ml slatkog vrhnja
150 g tamne čokolade
80 g maslaca

Vrhnje dovest do pred vrenje i preliti preko nasjeckane čokolade. Ostaviti par minuta pa dobro promiješati da se smjesa ujednači te ostaviti da se dobro ohladi. Maslac pjenasto istući mikserom pa dodati čokoladnu smjesu i dobro mikserom sjediniti masu. Ukrasiti cupcakese pomoću slastičarske vrečice ili na neki drugi način.

ČOKOLADNI ČIPS
Rastopiti 50 g čokolade i na papiru za pečenje oblikovati žličicom 12 malih krugova. Kada su se dobro ohladili u hladnjaku skinuti ih sa papira i ukrasiti cupcakese. 



I to bi bilo to... Recept sam po sebi nije kompliciran, ali zahtijeva malo više vremena.. Ovo je moje viđenje najčokoladnijeg cupcakea kojeg sam mogla zamisliti.. Možda je za nečiji ukus i previše :) Ja sam se zabavila, a usput i poslala recept na nagradnu igru pa možda i upali :)

Nadam se da vam se sviđa, ja ću sada prije spavanja smazati jedan.. Laku noć!!

utorak, 6. prosinca 2011.

Puunoo cvijetića

U zadnje sam vrijeme napravila malo veći broj cvijetića i pokoju mašnicu pa sam evo u jednu sliku ubacila veći broj njih... Nadam se da vam se sviđaju :)

četvrtak, 1. prosinca 2011.

Kratki post - ebay je ovisnost

Ovo sam ljeto napravila ebay i paypal account i kupila neke stvarčice preko interneta. Kad sam otkrila koliko je nakit jeftin nisam mogla prestati gledati što se sve tu može naći. Za 40ak kuna sam kupila 2 para naušnica, jednu ogrlicu i jedan sat u obliku ključa kao privjesak na ogrlici. Tu i tamo me uhvati dosada pa gledam što sve ima za kupiti na ebayu i hvala bogu što se mogu kontrolirati pa ne potrošim brdo para na svakakvim glupostima :) A i taktika da imate paypal na računu koji inače baš i ne koristite je dobra jer samo kada nešto stvarno želite ili vam treba lijepo uplatite novce i nema straha da ćete pokupovati sve što vam se svidi :D Da više ne blebećem bez veze evo sličice s mojim ebay nakitom ...


Da li vam se sviđa moj "ulov" i da li i vi volite švrljati po ebayu ili sličnim stranicama ?
Pozdrav !! :)