srijeda, 31. kolovoza 2011.

Til umjesto čipke

Nedavno mi se svidjela čipka na noktima i htjela sam sama to isprobati. Komadić čipke koji sam imala kući mi se nije svidio pa sam probala s tilom. Ispalo je dobro, sviđa mi se i možda još koji put probam s nekom drugom bojom laka ispod. Ovaj sam put koristila crveni lak, til na samo jednom noktu da vidim kako će se ponašati i debeli sloj prozirnog nadlaka da izdrži što dulje. Drži se već dva dana bez ikakvog problema, a sigurno će još koji dan.



ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

Šeširić

Napokon sam si nabavila šeširić jer je postalo nemoguće hodati po gradu bez nekakve zaštite, barem za lice. I tako sam odlučila kupiti jednostavni slamnati šešir sa crnom trakom i ukrasiti ga s nečim. Odlučila sam se za neutralni crno-bijeli cvijet kako bi mi se slagao uz sve kombinacije moje uglavnom šarene ljetne odjeće.




I osim šeširića još sam malo eksperimentirala... napravila jedan jednostavni ukras od tila i zelenog botuna, zatim jedan cvjetić od plastičnog patenta i jedan malo veći srebreni.




To je za sada to... idem se malo rashladiti :D

petak, 26. kolovoza 2011.

Naušnice su pronašle novi dom

Napokon sam napravila mjesto za sve moje naušnice. Zapravo, ne sve, imam ih još nekoliko pari zbilja velikih pa ih nisam potrpala ovdje. Uzela sam okvir za slike i zlatni šal. Šal sam odlučila u ovu svrhu uništiti tj. izrezati jer ne volim zlatno na sebi, prekičasto mi je. A rijetko nosim i zlatni nakit. Izmjerila sam koliko mi treba šala, izrezala ga i poslagala na njegove niti viseće naušnice. One koje imaju onu malu kopčicu iza nisam mogla poslagati na šal jer bi sve poispadale pa sam iskidala malo jedne druge tkanine i poslagala ih na nju. Okvir nisam htjela uređivati jer bi bilo zbilja sve previše šareno pa sam samo zalijepila jednu malu mašnicu. I ovako izgleda krajnji rezultat:




I osim ovog "isplela" sam još i dvije narukvice od nekakve bijele kože. Jedna je obična pletenica, a druga napravljena tzv. "muškim vezom".



srijeda, 24. kolovoza 2011.

Prevruće je

Zadnjih mi se dana nije dalo ništa raditi jer ove temperature su nepodnošljive. Radila sam jedan kolač s karamel kremom i biskvit mi se nije svidio, a krema je bila fenomenalna. Uskoro ću ga ponovno raditi, ali s nekim drugim biskvitom pa ću ga i slikati. U planu imam napraviti ovih dana i stalak za brojne ogrlice koje imam jer mi zauzimaju previše mjesta, svaka u svojoj kutijici. Isto tako sam sve pripremila i za jednu vrstu stalka i za naušnice. U međuvremenu sam napravila jedino ovih par sitnica:




I još nekoliko slika s Visa i Biševa :))

Plaža Porat na Biševu
Modra spilja


Obala Visa

Tirkizno more pred plažom Stiniva na Visu

Medvidina spilja (bivše obitavalište sredozemnih medvjedica)

Mir, tišina i samoća (ne znam kako se ova hrid zove)
Nadam se da ću ovih dana objaviti još nekoliko postova! =))

utorak, 16. kolovoza 2011.

Cupcakes

Obožavam muffine, cupcakese i slične kolače. Evo jednog recepta za čokoladne cupcakese. Probala sam ih već nekiliko puta i zbilja su odlični, svaki komad dosta teži i zasitni su. Unatoč tome teško mi je pojesti samo jedan :)

Sastojci za 12 komada:

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g šećera
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • sok 2 naranče
  • 1 vrhnje za šlag (250 ml)
  • 135 ml ulja
  • 50 ml mlijeka

Ja sam ih pekla u škrovadi za muffine, s 12 udubljenja, bez košarica jer sam ostala bez njih i zaboravila ih kupiti i kako mi se nisu lijepili onda sam nastavila tako peći i dalje. Samo rupe malo premažem maslom.

U zdjelu se ubace prvo suhi pa tekući sastojci, dobro se izmiksa par minuta, pune se košarice ili škrovada. Peče se na 170 stupnjeva 20 ak minuta. Meni uglavnom stoji 25 minuta. Dok se ne ohlade biti će zbilja mekani i malo se raspadati ali kad se ohlade skoro do kraja biti će čvrsti i bez problema se vaditi van. Ja sam iz originalnog recepta zbacila cimet jer ga ne volim, ali inaće ide još 1 žličica cimeta.

Originalni recept

Kolačići

Evo jednog jako jednostavnog recepta za jako fine keksiće. U originalnom su receptu punjeni sa čokoladnim jajima, a ja sam ih punila sa bajaderama. Svaku sam bajaderu prerezala na 3-4 komada kako bi stale u keksić i ne bi virile da se ne bi sasušile. Za nekih 20ak keksića sastojci idu ovako:


  • 170 g masla
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • malo vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 225 g brašna
  • + bilo što za punjenje keksića, ali mogu se jesti i sami


Priprema:
Mikserom razraditi maslo kad ono omekša. Dodati šećer, vanilin šećer i sol i miksati. Dodati jaje i miksati. Na kraju dodati brašno i još malo miksati. Na kraju razraditi rukama, oblikovati keksiće, u sredinu ugurati ono čime ste ih odlučili puniti. Slagati keksiće u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Ne bi smjeli potamniti pa kad krenu dobivati boju izvaditi ih iz pećnice.


Originalni recept

ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Think pink

Iskopala sam još jednu torbu kojoj je nešto "falilo". Ponovo je to bila bijela torba :D Ovaj put malo veća, platnena torba s crnim otiskom na kojem piše Think pink. Sve mi je bilo jasno, trebalo je dodat nešto rozo :) Ovako je izgledala torba prije mojih dodataka.


Na torbu sam našila 2 roza botuna, 2 roze mašnice, malo crnih i rozih perlica različitih vrsta i duplu crnu mašnicu od tila. Mislim da je to sve. Ovako izgleda slika poslije.


Jako je jednostavno, a izgleda veselije nego prije :D