utorak, 20. prosinca 2011.

Čokoladne zvjezdice

Prije par dana su me moji roditelji obradovali sa silikonskim kalupom za čokoladne praline. Kalup je predviđen za 15 pralina u obliku zvjezdica. Neki oblici su malo zahtjevniji od drugih jer imaju puno krakova pa treba paziti da se čokolada dobro uhvati za sve stjenke i kutove. Ovaj recept je čista improvizacija samo da vidim kako se s kalupom barata. Na kraju je ispalo vrlo fino i ukusno. Postupak je jednostavan, ali treba mrvicu više vremena za nekoliko slojeva čokolade.

Rastopila sam 10 dkg čokolade za kuhanje i žličicom ulila po malo u svaku rupu. Dobro sam protresla da se izjednači i pokrije cijelo dno i stavila u zamrzivač par minuta. Nakon toga sam jedan novi (nikad korišten) slikarski kist dobro očistila i prenamijenila ga za ovu svrhu.  S njim sam premazala stjenke svih zvjezdica i stavila ponovno u zamrzivač na par minuta. Ponovila sam postupak tj. napravila i drugi sloj čokolade na stjenkama.

Praline sam punila smjesom od jedne pune žlice Nutelle i 3 smrvljena Grancereale keksa. Dobro sam to promiješala i punila praline. Na kraju sam s preostalom čokoladom prekrila punjenje i stavila još malo u zamrzivač. Nekih 10ak minuta, ne znam točno jer sam u međuvremenu peglala :)

Na kraju sam samo nježno izbacila praline iz kalupa i samo su mi se dvije malo oštetile, što je super za prvi put :) Ostatak ih je ispao kao da su nacrtane!! Vrlo sam zadovoljna kalupima i planiram uzeti još jedan, pa kad već radim praline za koje treba malo više vremena, da napravim malo veći broj njih jer ove su nestale brzinom svjetlosti :D



I još čekam da mi se glina osuši... :)
Pozdrav!!

4 komentara:

  1. Ovo su jedne od najslađih zvjezdica koje sam vidjela! Divno i čokoladno!
    Pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su lijepi kalupići i zvijezdice su super ispale :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgledaju fantastično i sigurna sam da su preukusne!

    OdgovoriIzbriši